VVD Drechterland en VVD Stede Broec samen voor een noord-zuidverbinding

geplaatst in: Nieuws | 0

VVD Drechterland en VVD Stede Broec hebben de samenwerking gezocht om met elkaar een vuist te maken voor een noord-zuidverbinding. Voor Drechterland is ‘een nieuwe weg’ een uitkomst om het agrarische verkeer uit de Nieuweweg in Hoogkarspel te weren. Voor Stede Broec is dit de oplossing om de druk op de Raadhuislaan door tractoren en vrachtverkeer te verlichten.

De uitgelezen plek voor een noord-zuidverbinding is bij De Evendeel tussen Hoogkarspel en Lutjebroek in. “Wij zijn voor een nieuwe wegaansluiting aan De Evendeel. Niet alleen vinden wij deze noord-zuidverbinding belangrijk om het agrarische verkeer uit de Nieuweweg te weren, wij vinden dat deze verbinding ook belangrijk is voor een ontsluiting van een eventuele woningbouwlocatie in Hoogkarspel Zuid”, aldus Yvonne Roos-Bakker, wethouder en lijsttrekker voor VVD Drechterland.

Verkeersdruk

“Ook in Stede Broec merk je dat het druk is op de noord-zuidverbindingen, het verkeer neemt alleen maar toe, agrarisch verkeer wordt zwaarder en toekomstige woningbouwprojecten gaan alleen nog maar voor meer verkeer zorgen. Vooral op de Raadhuislaan zien wij enorme drukte van agrarisch verkeer, terwijl daar ook veel scholieren van en naar het Martinuscollege fietsen”, aldus Joey Leeuwinga, lijsttrekker voor VVD Stede Broec. “Een nieuwe noord-zuidverbinding moet het historisch lint en de Raadhuislaan gaan ontzien qua verkeer. Ook vinden wij dat deze nieuwe verbinding bij De Evendeel Lutjebroek bereikbaarder maakt.”

De beide lijsttrekkers trekken op dit onderwerp graag samen op, want zij zien ook dat dit de slagingskans vergroot: “Samen gaan wij ons sterk maken voor een nieuwe noord-zuidverbinding, omdat zowel de Drechterlanders als de Stede Broec’ers hier veel profijt van gaan hebben. Dit wordt zeker een onderwerp dat we gaan oppakken in de komende vier jaar, want onze gemeenten worden hierdoor alleen maar beter bereikbaar.”