SPD, PDL en VVD bereiken bestuursakkoord

geplaatst in: Nieuws | 0

De politieke partijen Seniorenpartij Drechterland (SPD), Progressief Drechterland en VVD Drechterland zijn tot een bestuursakkoord gekomen voor de gemeente Drechterland over de resterende raadsperiode tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.  Het bestuursakkoord heeft de titel: “Samen bouwen aan een toekomstbestendig Drechterland”. 

Na de val van het vorige college in december 2023 hebben SPD, Progressief Drechterland en VVD de afgelopen weken onderhandeld over een nieuw college. Afgelopen weekend zijn de partijen tot een definitief bestuursakkoord gekomen. In dit akkoord worden de volgende vier speerpunten opgenomen:

  • Wonen en Mobiliteit
  • Sociale vraagstukken
  • Duurzaamheidsdoelen
  • Financiële uitdagingen

Kandidaat-wethouders

De drie beoogde wethouders voor het nieuwe college zijn;

Marcel ten Have namens de SPD 

Sjon Wagenaar namens Progressief Drechterland

Idso Brouwer namens de VVD

Installatie en bespreking in de gemeenteraadsvergadering

SPD, Progressief Drechterland en VVD willen het bereikte bestuursakkoord graag toelichten en bespreken tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 25 maart 2024.

 Tijdens deze vergadering vindt na stemming door de Raad het benoemen en beëdigen van de twee nieuwe wethouders plaats. SPD, Progressief Drechterland en VVD kijken uit naar een prettige en constructieve samenwerking met de gehele gemeenteraad.