Yvonne Roos-Bakker gaat, Dennis Zwagerman komt

geplaatst in: Nieuws | 0

Yvonne Roos-Bakker uit Hoogkarspel gaat verder als wethouder voor de gemeente Bergen. Ze was van september 2019 tot juli 2022 VVD-wethouder van de gemeente Drechterland.

“Ons raadslid en voormalig wethouder Yvonne Roos-Bakker wordt de nieuwe wethouder in de gemeente Bergen. Gevolg is dat zij de politiek in Drechterland gaat verlaten. Wij zijn trots op Yvonne wat zij de afgelopen periode voor onze partij en Drechterland heeft gedaan en wensen haar ontzettend veel succes in haar nieuwe functie. Haar vrijgevallen plek wordt overgenomen door Dennis Zwagerman. Hij was al eerder raadslid in de vorige periode maar keert nu weer terug in de gemeenteraad. Ook Dennis willen wij veel succes wensen”, aldus VVD-fractievoorzitter Robbert Oud.

Yvonne Roos-Bakker gaat, Dennis Zwagerman komt

Bakker (49) was raadslid en fractievoorzitter van de VVD in Drechterland. Ook werkte ze eerder als beleidsmedewerker voor de gemeente Hoorn. Ze blijft met haar man en twee kinderen in Hoogkarspel wonen. Ze is tijdens een gemeenteraadsvergadering in Bergen benoemd, samen met haar nieuwe mede-wethouders Marco Wiesehahn-Vrijman en Ernest Briët.

In Drechterland zat Bakker namens de VVD in een College met wethouders van Progressief Drechterland en het CDA. Na de laatst gemeenteraadsverkiezingen ontstond hier een nieuwe coalitie van CDA, Senioren Partij Drechterland en Gemeentebelangen Drechterland. Hierdoor moest Bakker solliciteren naar een wethouderspost elders. Haar vrijgekomen plek in de gemeenteraad van Drechterland wordt bezet door Dennis Zwagerman.

Yvonne en Dennis 202209
Yvonne Roos-Bakker en Dennis Zwagerman.