VVD-kandidaat Arjan Wever stelt zich voor

geplaatst in: Nieuws | 0

Op 14, 15 en 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen in Drechterland. In een reeks van interviews stellen de top 8 kandidaten zich voor aan de kiezer. In dit interview geven we het woord aan Oosterblokkerder Arjan Wever, onze nummer 7 op de lijst.

Wie is Arjan Wever?

Een 38-jarige Oosterblokkerder en vader van een dochter en 2 zonen van respectievelijk 7, 5 en 2 jaar oud. Samen met mijn vriendin Susanne hebben we in 2018 een nieuwe woning betrokken. Mijn vrije tijd besteed ik aan sporten, borrelen, het gezin en klussen rondom huis. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Innovatie manager en proces engineer. Waarbij ik een behoorlijk goede kennis heb opgebouwd van de recyclingindustrie voor afval, plastic en andere grondstoffen maar ook het terugwinnen van energie.

Waar kent Oosterblokker jou van?

Ik ben er geboren en getogen. Zolang ik besta heb ik, denk ik, alle evenementen die georganiseerd zijn wel actief meegemaakt. Dan leer je elkaar vanzelf kennen. Met onze vriendengroep De Sckuit waren we nadrukkelijk aanwezig, hebben we mooie borrels georganiseerd en tegenwoordig ben ik onderdeel van de organisatie van de Mountainbike kermis cross.

Wat maakt Oosterblokker nu een bijzonder dorp?

Oosterblokkerders zijn zelfstandig, zullen niet snel om hulp vragen maar willen wel iedereen helpen. Bijna ieder evenement wordt aangegrepen om er een mooi feestje van te maken waarbij de Harmonie een belangrijke spil is of het nu gaat om kermis, voetbal, de sinterklaasintocht of de nieuwjaarsborrel, jong en oud loopt door elkaar heen en maakt er een gezellige dag van.

Waarom ben je actief binnen de VVD Drechterland?

Net als iedereen heb ik wel een mening over wat er om mij heen gebeurt. Door mij aan te sluiten bij de VVD, hoop ik hier ook actief iets aan te kunnen doen. Of op zijn minst te begrijpen waarom keuzes gemaakt worden en dit te kunnen uitleggen aan de mensen om mij heen.

Daarnaast viel mij op dat Oosterblokker eigenlijk niet goed vertegenwoordigd is in de gemeente. Met het oog op de woningcrisis en de energietransitie, windmolens en zonneparken lijkt het mij ook een zeer interessante periode.

Verklaar je keuze om voor de VVD te kiezen?

Enige tijd geleden vroeg Robbert Oud of ik een fractievergadering wilde bijwonen. Hij kende mijn politieke interesse en zocht een vertegenwoordiger voor Oosterblokker. De vergadering was daadkrachtig en interessant. Ook niet onbelangrijk is dat ik mij de laatste verkiezingen het beste in het programma van de VVD herkende.

Waar wil jij je de komende raadsperiode voor gaan inzetten?

De vraagstukken rondom afval, duurzaamheid en ook wonen vind ik erg interessant en wil ik graag over meedenken, waarbij ik vind dat de investeringen wel doordacht moeten zijn. Geen halfbakken warmtepompoplossingen, niet gescheiden inzamelen om erachter te komen dat het toch verbrand wordt. Als we erin slagen voldoende huizen te bouwen dan moeten we er niet daarna achter komen dat we met z’n allen in de file staan.

Is er voor jou op dit moment 1 item dat binnen Oosterblokker extra aandacht verdient?

De verkeerssituatie rondom de Gildeweg en Industrieweg gaat wijzigen voor vrachtverkeer. Ik vind het belangrijk dat ondernemers die een vrachtwagen bezitten maar geen logistiek werk uitvoeren hier geen hinder van ondervinden. Daarnaast vind ik dat Oosterblokker überhaupt wel meer aandacht verdient als het gaat om wonen en de inrichting van de wegen en openbare voorzieningen.

Tenslotte wil jij zelf nog iets kwijt?

Ik zou graag de komende 4 jaar de stem van Oosterblokker willen vertegenwoordigen. Samen sterker verder!

Arjan