Yvonne Bakker stelt zich voor!

geplaatst in: Nieuws | 0

Kansen pakken op onverwachte momenten

Op het moment dat ik dit stukje schrijf, ben ik al vijf hele weken wethouder van onze prachtige gemeente Drechterland. Een kans die mij in de schoot werd geworpen en die ik met twee handen heb aangepakt. En misschien is het dan ook goed om mij eerst aan u voor te stellen.

Ik ben geboren en getogen in Hoogkarspel, getrouwd met Gerard en samen hebben we twee kinderen van 16 en 13 jaar. In ben in Hoorn begonnen als makelaar bij makelaarskantoor Smit, daarna de overstap gemaakt naar Ingenieursbureau Arcadis om als projectleider voor de WOZ-herwaardering aan de slag te gaan. Met deze ervaring heb ik mijn carrière voortgezet bij de gemeente Hoorn waar ik in totaal 15 jaar heb gewerkt. Tot een paar weken geleden.

Ik wilde graag meepraten en denken over de gemeente Drechterland. Een stap in de politiek heb ik daarom gemaakt net na de verkiezingen in 2010. Een enorme boeiende periode volgde. Vanuit mijn ambtelijk werk was ik gewend om aan de ene kant van de tafel te zitten en met de politiek zat ik aan de andere kant van de tafel. Van bestuurslid, naar raadslid, naar fractievoorzitter was een fantastische leerschool om ooit een keer wethouder te worden, mocht die kans zich voor doen.

En die kans kwam eerder dan verwacht op een heel bijzonder moment in mijn vakantie. Een vakantie die ik nooit zal vergeten. Op de eerste dag van mijn vakantie overleed mijn moeder waardoor de eerste week van mijn vakantie in het teken stond van het verzorgen van de uitvaart. De tweede week stond in het teken, samen met mijn vader, met het opruimen van haar spulletjes en kleding en de complete administratieve afhandeling.

Na deze zware, verdrietige weken, dacht ik nog een week op adem te kunnen komen. Het leven had andere plannen. Onze VVD-voorzitter kwam met het verzoek of ik bij hem langs wilde komen om iets te bespreken: of ik de positie van George Besseling over wilde nemen als wethouder van Drechterland! Een onverwachte wending op een moment dat alles even zwart is.

En dan is het de vraag of je de kans met twee handen aanpakt of laat lopen en niet weet of de kans ooit nog langs zal komen. In mijn speech die ik heb gehouden bij mijn installatie zei ik al dat je altijd alle kansen met twee handen moet aanpakken die langs komen en er helemaal voor moet gaan. En dat heb ik dan ook besloten. Ik heb het niet meer met mijn moeder kunnen delen maar ik denk dat ze trots op me is dat ik deze kans heb gegrepen.

Een kans om op mijn eigen manier invulling te geven aan het wethouderschap en zo de kans te benutten om een nog grotere rol te mogen vervullen om invloed te hebben en mee te mogen denken, werken en samen met u te mogen bouwen aan een Vitaal Drechterland.

Ik heb er zin in en kijk er naar uit u te ontmoeten.

Yvonne Roos-Bakker
Wethouder gemeente Drechterland