De VVD is verheugd voor extra woningbouw in meerdere dorpskernen van Drechterland

geplaatst in: Nieuws | 0

Ons college werkt samen met een initiatiefnemer aan het bestemmingsplan om de bouw van 27 middeldure huur appartementen mogelijk te maken op de plek van het Water en Vuurhuis langs de Sint Laurentiusstraat in Hoogkarspel. Verwacht wordt dat de plannen hiervoor in het derde kwartaal van 2021 aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Verder is er door het college het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd voor 6 woningen en de nieuwe speelvoorzieningen die langs de Noorder Sluisstraat in Hem moeten komen op de locatie Hemschool.

Ook heeft Drechterland het verzoek ontvangen om een vergunning af te geven voor de bouw van 25 woningen achter de Marktweg en Koggeweg in Hem waar voorheen APK keuringsstation Besseling gevestigd was. Ook is er op deze locatie ruimte voor 9 vrijstaande woningen waarbij de koper zelf een bouwaanvraag dient in te dienen.

Tenslotte staat er eind januari 2021 ook de inschrijving voor fase 1 Reigersborg Zuid V in Hoogkarspel gepland waarbij er door Zeeman Vastgoed 9 rijtjeswoningen en 18 twee onder 1 kappers worden verloot. Naast de seriebouw van Zeeman start ook fase 2 inschrijving verloting diverse nieuwe vrije kavels . Deze kavels worden door de gemeente Drechterland ook nu weer zelfstandig uitgegeven.

De VVD Drechterland vindt als pleitbezorger van meer woningen in onze gemeente Drechterland dit een zeer goede ontwikkeling en steunt al deze initiatieven.