Terugblik: woningbouw in Drechterland

geplaatst in: Nieuws | 0

Het is alweer ruim een jaar geleden dat wij met het nieuwe college aan de slag gingen voor onze mooie gemeente. En we hebben zeker niet stilgezeten! Daarom geven we graag een overzicht van wat er tot nu toe al is bereikt. Deze week: de woningbouw!

In Reigersborg Noord wordt nog steeds volop gebouwd. Verwachting is dat dit jaar de laatste woningen worden verkocht en in 2020 dit plan afgerond kan worden. Dit is een stuk sneller gegaan dan 4-5 jaar terug werd gedacht! Daarom wordt dit jaar ook gestart met de voorbereidingen voor woningbouw in Reigersborg Zuid. Daarnaast wordt ook in Wijdenes (Kerkbuurt) voorbereidingen gedaan om dit of volgend jaar te starten met woningbouw. Een goede zaak!

Het college is daarnaast ook aan het kijken naar nieuwe locaties voor woningbouw. Want extra woningen zijn nog steeds hard nodig. Helaas zijn nieuwe woningen, onder andere door extra energiemaatregelen, een stuk duurder geworden. Dat is iets waar de gemeente op de korte termijn weinig aan kan doen. Daarom blijft de VVD zich hardmaken voor lastenverlaging of bevriezing op bepaalde gebieden. Daarover volgende week meer!