Fractievertegenwoordiger
Marije
Marije Groot
LinkedIn
Woont in Venhuizen
Geboren te Venhuizen

Waarom bij de VVD?

Graag stel ik mijzelf aan u voor, mijn naam is Marije Groot (31), geboren en getogen in Venhuizen. Op dit moment ben ik zowel werkzaam in de agrarische sector en als eigen ondernemer. Ik maak deel uit van ons familiebedrijf in de bloembollen export. Begonnen op de zaterdag en in de vakanties. Uiteindelijk gebleven omdat hier toch een deel van mijn hart ligt. Zoals u leest: een deel. Het andere deel bevindt zich in de creatieve sector. Ik heb de opleiding gevolgd tot interieur styliste en ben in dit vakgebied mijn eigen onderneming gestart. Creatief, inventief en oplossingsgericht werken, dat is wat ik graag doe. Op deze manier anderen adviseren bij het maken van keuzes. Ik ben een doener, sta voor eerlijkheid, hard werken en transparantie.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar musea en houd ik van gezelligheid met vrienden en vriendinnen. Ook handbal ik al vanaf klein meisje bij de Valken, dit doe ik nog steeds met veel plezier.

Dan hoor ik u denken, waarom politiek? Dan is mijn antwoord: waarom niet? Tegenwoordig is het via diverse platformen eenvoudig om kritiek te uiten. Het lijkt mij beter om iets proberen te dóén. Door actief te worden binnen onze partij geeft het de mogelijkheid om over ideeën te sparren, meningen te delen en zo een verschil proberen te maken. Hierin gaat het niet om mijn stem maar die van onze inwoners. Daarnaast zijn voor mij de kernbegrippen veiligheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk. Nog een van mijn redenen is de vergrijzing, we willen vooruit. Dit kan alleen als de jongere generaties ook van zich laten horen. Samenwerken voor de toekomst, daar sta ik voor!


Beroep
  • Eigenaar Groots Wonen, interieur advies, ontwerp en stylingset
  • Assistent bedrijfsleider Groot Export Hem

Politieke functies

Lid van de VVD sinds 2017.

Gemeente Drechterland:

  • Fractievertegenwoordiger (2018 – heden)

Nevenactiviteiten
  • geen